fbpx 099 — Officina Magisafi - Architecture – Design – Product
_works
_officina
_contact
Menu
X

Career

1 / NERD DESIGN INTERN

In questa posizione di supporto al capo progetto viene richiesta la stesura/resa grafica degli elaborati progettuali, unico fondamentale requisito l’utilizzo professionale e autonomo di:
– 3DS Max
– V-Ray
– Revit
– Autocad
– Photoshop
– Indesign
Offriamo una collaborazione per un periodo minimo di 6 mesi con possibilità di crescita all’interno dello studio.
Mandare lettera presentazione, cv e portfolio a job@officinamagisafi.it specificando “NERD DESIGN INTERN”

[EN]

As the Nerd Design Intern you will be required to provide support to the project leader in drafting and creating graphic renders of the projects.
Fundamental requirement is the professional and independent use of:
– 3DS Max
– V-Ray
– Revit
– Autocad
– Photoshop
– Indesign
We offer a collaboration for a minimum period of 6 months with growth opportunity within the studio.
Please send your CV, portfolio, and cover letter to job@officinamagisafi.it, in the subject please list: “NERD DESIGN INTERN”.

.

2 / GRAPHIC DESIGN INTERN

In questa posizione è richiesta capacità e autonomia progettuale, nonché di realizzazione concreta degli elaborati necessari alla gestione della divisione grafica interna allo studio. È richiesto l’uso autonomo e professionale di:
– Autocad
– Photoshop
– Indesign
– Illustrator
Offriamo una collaborazione per un periodo minimo di 6 mesi con possibilità di crescita all’interno dello studio.
Mandare lettera presentazione, cv e portfolio a job@officinamagisafi.it specificando “GRAPHIC DESIGN INTERN”

[EN]

In this position you will be required to create and execute various projects related to the studio’s internal graphic division. You must have project management skills and be able to work on your own.
Computer skills requirement:

– Autocad
– Photoshop
– Indesign
– Illustrator
We offer a collaboration for a minimum period of 6 months with growth opportunity within the studio.
Please send your CV, portfolio, and cover letter to job@officinamagisafi.it, in the subject please list: “GRAPHIC DESIGN INTERN”.

D/099

X
Interior design project

L’esigenza di ampliare la sala d’attesa di uno studio dentistico è stato l’input di partenza per questo progetto. L’ambiente risultava chiuso e poco illuminato: da qui l’idea di aprirlo verso l’ingresso e di sfruttare l’ampia apertura che dà su un cavedio esterno. Questo cavedio diventa più simile a un jardin d’hiver, una sorta di giardino delle sculture in pietra, con l’effetto di un ampliamento visivo che coinvolge anche degli spazi interni. Cambiando il serramento è stato possibile ottenere un’apertura dall’aspetto più piacevole, grazie ai profili minimali che sembrano scomparire, portando all’interno più luce. In questo modo è inoltre possibile sfruttare il foro architettonico per la realizzazione di nuove sedute. I materiali sono cambiati: per il rivestimento a pavimento si è scelto un ceppo di gré che, salendo a parete, va a unificare visivamente l’interno con l’esterno. Il ceppo prende poi la forma di alcuni blocchi di pietra su cui poggia la nuova panca in legno. L’aggiunta di corpi illuminanti dalla luce naturale consente di donare ancora più luminosità agli ambienti. Un luogo di attesa, per una sosta piacevole, accompagnati dalla presenza di un bel quadro o di un buon libro.

[EN]
The need to expand the waiting room of a dental office was the starting input for this project. The environment was closed and poorly lit: hence the idea of ​​expanding it towards the entrance and to take advantage of the wide opening that brings to an external shaft. This shaft becomes more like a jardin d’hiver, a sort of garden of stone sculptures, with the effect of a visual expansion that also involves the interior spaces. Changing the fixture it was possible to obtain a more pleasant-looking opening, thanks to the minimal profiles that seem to disappear, bringing more light inside. In this way it is also possible to take advantage of the architectural hole for the construction of new seats. The materials have changed: for the floor covering we have chosen a “ceppo di gré” which, going up to the wall, visually unifies the interior with the exterior. The covering then takes the form of some stone blocks on which the new wooden bench rests. The addition of natural light fixtures allows to give even more brightness to the rooms. A waiting place, for a pleasant break, accompanied by the presence of a beautiful picture or a good book.

© 2020 Officina Magisafi